Quad adventurers since 2006.

SxS vozila, zašto je nastao POLARIS RZR 1000, MY2014?

Vijesti 12. kolovoza 2013.

author:

Array

SxS vozila, zašto je nastao POLARIS RZR 1000, MY2014?

[table][tr]
[td]

[/td]
[td] SxS vozila, ili ultralaki terenci za gušt, kao mješavina ATVa laganih offroad vozila, pojavili su se relativno nedavno. Kao direktni sljednici UTV (Utility Vehicle). Najpoznatiji predstavnik UTVa je Yamaha Rhino, i to je tip vozila koji je imao prohodnost ATVa uz puno veću nosivost. Kao "nuspojava" pokazalo se da su i zabavni za voziti, te je Poalris prvi otišao korak dalje i predstavio RZR seriju, UTVi ali sa spuštenim težištem ,centralno smještenim motorom, idealnim rasporedom masa, smanjenom nosivošću i manjom masom.
[/td]
[/tr][/table]
Ostalo je povijest, nastala su vozila namjenjena užitku vozača. POLARIS jer razvio cijelu seriju RZR modela 570, 800, 990 u nebrojeno puno inačica. Pridružili su se i ostali premium brandovi: CanAm (Commander serija), ArctiCat (WildCat serija). No prošle godine se Pojavio CanAm Maverick! Prvi SxS sa 101KS, prestižan u svakom pogledu, luksuza, performansi, opreme. Letvica je bila podignuta visoko, SxS sad kupovao radi prestiža, luksuza, pojavnosti. Onaj tko je htio imati najbolje vozilo nije imao izbora to je bio CanAm Maverick.
Iako su mnogi testovi pokazivali da po performansama, po užitku vožnje i nije puno ispred POLARIS RZR 900 Polaris je prihvatio izazov:
U Srpnju je predstavljen POLARIS RZR 1000. Trenutno najsnažniji, najdinamičniji i po pprezentiranim karakteristikama bez konkurencije. Isitna, budući da se prve isporuke očekuju tek krajem Kolovoza (u Europi bi prodaja trebala krenuti u Studenom) pravih neovisnih testova još nema, ali i ono što se moglo vidjeti pri službenim prezentacijama ili na zatvorenim testovima…izgleda…odlično. Ovaj put je POLARIS uspio napraviti takav marketing, pažljivo puštajući da neke informacije "iscure", da su ga ljudi rezervirali još u predbilježbi "na nevidjeno".
Uistinu izgleda dobro….još kad znamo kakve performanse ima…

No o čemu se tu radi?
Kao prvo RZR1000 pljeni svojom pojavom, a drugo, sve je na njemu vrhunsko, top performanse.
Motor: 107KS!!!, 999ccm, 2 cilindra, EFI najnovije generacije, niska potrošnja, razvija maksimalni okretni moment već od 1800 okretaja. Dovoljno za ubrzanja od 0-55km/h za 2.2!!! do 90km/h stiže za 5,33 sec, to su performanse superautomobila (ne zaboravite da je težak ipak 652kg)
Šasija i ovjes: novorazvijena platforma sa zadnjim tts ovjesom. Hod prednjih amortizera je 40cm zadnjih 46cm…teško i zamisliti. Visina na najnižoj točki od tla 34cm. podešavanje ovjesa (Walker Evans) u 16 položaja. Sve to u kombinaciji sa novo razvijenim Maxxis pneumaticima 29". Opruge (dvozonske, dodana mekša opruga za male sitne udarce i neravnine)
Upravljivost i vozne karakteristike: Tu Polaris nije spreman na kompromise, vozač je i dalje "centar svijeta". Tamo gdje je Maverick mogao biti i bolji, što znači preko 100KS, kad ih ne možete kontrolirati?
Nova čvršća šasija je dodatno doprinjela boljem odazivu vozila, boljem držanju pravca, i sigurnijim prolascima kroz najteže dionice.
Sa sigurnosnog aspekta treba napomenuti da se sad rollcage veže na 6 točaka, da su ramena ovjesa tolerantnija na udarce, da je dodan još jedan predfilter zraka za prašinu.
Više nema ni bočnih platnenih vrata, sad su to prava click vrata koja se otvaraju jednim potezom.
…čak i unutrašnjost, do sad je Polaris tu uvijek bio u sjenci CanAm-a no na dobrom su putu da to promjene, jasno na Polarisu su uvijek prve preformanse i užitak vozača, a luksuz je uvijek u drugom planu…

…a dodatna oprema…originalna Polaris, ili od neovisnih proizvodjača…samo odaberite, već je preko 100 različitih dijelova u ponudi…

Više na:
[url]http://www.polaris.com[/url] :lolcina:[quote author=BARE link=topic=7857.msg93884#msg93884 date=1376373776]
Moćna pila, lijep opis  :fup:
[/quote]
Hvala…hvala… :fup:

Array