Quad adventurers since 2006.

QuadCross Šampionat: Samobor, borbeno i napeto

PH Quad 21. rujna 2009.

author:

Array

QuadCross Šampionat: Samobor, borbeno i napeto

Samobor, 19.9.2009. – subotnje popodne, mirni Samoborski kraj i reski zvuk motora…sve je spremno za početak naredne prvesntvene utrke QuadCROSS Šampionata Hrvatske.

http://www.croline.com/index.php/topic,3518.0.html

Tradicionalno dobra organizacija kako to i priliči jednom od najstarijih hrvatskih moto/quad cross klubova. Dobro nam već poznata staza "Sv. Helena" traži jako puno od vozača. Tehnički vrlo zahtjevna, ne prašta niti trenutak nepažnje. Korektno složena satnica, odrađeni neslužbeni i kvalifikacijski treninzi, dobro pripremljena staza i utrka može početi.

Vozile su se opet sve četiri klase, s tim da u Q2 i Q3 startale skupa. Naravno kao i uvijek bodovao se ukupan zbroj bodova u prvoj i drugoj vožnji.

Kao i puno puta do sad najmladji vozači Q1 klase su "probijali led" i prvi krenuli po bodove. Vozili su dvije vožnje po  10min + 2 kruga. Na startu se pojavilo 13 "malih pilota", i hrabro kenulo u borbu.

Iako je ovo klasa za najmladje natjecatelje, sa najslabijim motorima, po slobodnoj procjeni ovdje je vidljiv najveći napredak u odnosu na prošlu sezonu. Najviše se treniralo, najviše se ulagalo u vozila, i kako sezona odmiče u ovoj klasi se "okreću" sve brži krugovi, borba je za svako mjesto.

Na samom početku Wilemschen sa Apexom nije imao konkurenciju, već na drugoj utrci Dinli od Herendića ide odlično i borba je tu. U Oriovcu mladi Buzo na odlično pripremljenom quadu odnosi pobjedu, a na ovoj utrci se vidjelo da su i quadovi braće Nožinić ovaj put pripremljeni savršeno.

Od samog početka u obe vožnje i ovdje je dominirao vodeći Ramon Wilemschen (QCK Krašić/SP Moto Team1), drugo mjesto je sigurno držao Luka Buzo (QCK Oriovac) a treće mjesto je zasluženo osvojio Tin Nožinić (X-Tream klub Brod).

Naredni su startali voazči Q2 i Q3 kalse. Vozile su se opet dvije vožnje po 15min + 2 kruga. Na startu se pojavilo ukupno 10 natjecatelja. U Q2 klasi svega tri natjecatelja ali se vodila velika borba.

Pogotovo u drugoj vožnji gdje je zbog prigovora diskvalificirana Martina Brdarić, a time je sukladno pravilniku bilo nemoguće bodovati drugu vožnju (jer su ostala samo 2 vozača) tako da se za ukupni poredak bodovao samo rezultat prve vožnje.

Tako je na kraju prvo mjesto  po rezultatima iz jedne vožnje osvojila Martina Brdarić (MK Samobor/Janbo Team), odlična vožnja i savršeni EATV quad. Drugo mjesto je pripalo Vladimiru Fašaiću (MK Karas /SP MotoTeam1), odlična vožnja, a mali "cvajer" je radio k'o vurica, većinu druge vožnje je bio uz bok natjecateljima iz Q3 klase, (koliko je samo "šaltao").

Trećeplasirani je bio Alen Grgić (QCK Oriovac/SP MotoTeam1), inače prvoplasirani u drugoj poništenoj vožnji.

U Q3 se vodila "rovovska" borba. U prvoj vožnji klupski duel. Žagar i Brdarić nisu popuštali. No nakon pada u drugoj vožnji Brdarić gubi priliku za ozbiljniji plasman i utrka je bila riješena.

U konačnom plasmanu Bernard Žagar (MK Samobor) se nije dao iznenaditi, uvjerljivo i sigurno je odvezao i pobjedio u obe vožnje. Mjesto na pobjedničkom postolju je izborio odličnom drugom vožnjom i Mihael Dukarić (MK Jakovlje).

A trećeplasirani je bio sve bolji i bolji Dario Suhina (MK Jakovlje).

Na kraju dolaze i "veliki" dečki. Kraljica klasa "Q4". Opet dvije vožnje 15min + 2 kruga, a na startu gužva…17 vozača.

I naravno svi hrabro ulaze u "pakao" prvog zavoja…zamislite kako to izgleda kad 17 quadova nakon 70ak metara treba ući u zavoj širine 4-5metara, a budući da je staza dosta uska ovdje se "love" pozicije.

Kao i uvijek u Q4 vozilo se na "nož". Obzirom na snažne strojeve i puno skokova većinu vremena su quadovi bili u zraku.

Velika borba u obe vožnje ali poredak gotovo identičan. Budući da Popović nije nastupio većih iznenadjenja nije bilo. Prvo mjesto uvjerljivo, sigurnom pobjedom u obe vožnje osvojio je Vedran Gorišek (MK Samobor/Goldspeed). Sigurna vožnja na "domaćoj" stazi, koju vjerojatno može odvoziti i "žmirečki".

Drugoplasirani, raspoloženi Igor Fabiani (MK Motosport/Kemoton Racing Team) nije puno zaostajao, no ipak u obe vožnje uz zavidnu tehniku nije uspio ozbiljnije ugroziti vodećeg Gorišeka.

Treće mjesto je čvrsto držao Tomaž Jernejšek (X-Tream Klub Brod) i od njeg uistinu puno očekujemo u nardnim sezonama. Sigurni smo da će neosporan talent uz već stečeno iskustvo rezultirati sve boljim plasmanima.

I to je bilo to. Još jedna uistinu lijepa utrka, koja je pokazala da QuadCROSS ide dalje, za razliku od loše Jaske, ovaj put potpuno drugačija slika, puno vozača, pune startne rampe, publika, navijači…sve ono kak volimo vidjeti na ovakvim priredbama.

Na kraju je upriličena i svečana dodjela pehara najboljim vozačima, klubovima i timovima.

Najveći broj bodova medju klubovima je osvojio MK Samobor, drugoplasirani je X-Tream Klub Brod a treće mjesto je pripalo MQK Zelina.

U poretku klubova prvo mjesto ubjedljivo Goldspeed team, drugo mjesto SP MotoTeam1 a treće Kuko Racing Team.

Na kraju treba pohvaliti primjerenu organizaciju MK Samobora i sponzora, kao odličnog domaćina i posebna zahvala gosp.Melinšćaku i gosp.Jagodiću.

  A sad onaj drugi CROline dio…tko je….gdje…koga…kako???

Za početak jedna slikica službenog startera… ;D ;D ;D

…dobre atmosfere i zafkancije nikad previše…"gazda" Kemoton Racing Teama…

…kak ja mogu raditi velike korake…kad  krenu ovi "divljaci"…

…nešto mi se Lijo i Damir previše smješe ovdje…

…jake snaga Motocross scene su došle u izvidnicu…. :fup:

…ova slika više izgleda kao da je "ukradena" iz nekog Cirkusa…

…kak sam ja snažan…

…ovo su očito bili neki "tajni" dogovori sa službenim starterom…

…sad mi je jasno zašto Veks tak dobro vozi…naravno kad mu prateći tim nosi CROline majice…

…quadcross je obiteljski sport…predsjednik discipline sa svojima malim damama…

…opet Lijo u elementu…

…tate su ipak najbolji mehaničari…

…prvi sponzor je uvijek iz obitelji…

…a onda se počnu pojavljivati i ostali…kako počnu dolaziti rezultati…

…podrška je uvijek tu…

…kakav bi to bil BOX bez roštilja…

…ovo više niš' ne kužim, ili su to neki novi zajednički projekti…SP MotoTeam pod BibiKartovom tendom… :-X

…evo da se zna da je na prodaju…

  …a neki su quadove zamjenili Ultimate Fight-om…

…ovo je ona Popova slika…ma nemojte me slikati…nisam se namjestio…

…Union Team…

…pripreme za drugu vožnju…

…mama je uvijek najbolja podrška…

…"mali" šampion sa pratećim team-om…

…Veks sa boljom polovicom…

…pogledajte prednje kotače pri doskoku…

…to se zove podrška i navijanje…

…bez komentara…

…u Samoboru je zbilja bio odličan voditelj – kometator, gospodin je znao svoj posao, jedino su mu ovi organizatori smjestili "posebno" reportersko mjesto. Uski zidić, da je pal koji gemišt ne znam kak bi se završilo…

…a naš Puba to sve prati iz prikrajka…

…ti vrapca zgubil sam kotač….

…malo freestyle elemenata…Veks…

…Lunežnik…

…Mrak…

…Fabiani…

…Jernejšek sa boljom polovicom…

…Veks u "elementu"…

…Mrak je uistinu teško primio vijest o diskvalifikaciji u drugoj vožnji… Zakaj su ga hitili van? Došao je na start (zakasnio) s pivom u ruci…

…tako je neka svi vide pehare, pošteno smo se izborili za njih…

…dok se QCK Zelina sprema za fotografiranje Galvaš opet tamo iz radi neke "poslove"…

…QCK Zelina nakon još jedne uspješne utrke…

…2 šefa…

… nadam se da u ove slike dočarale bar djelić ove lijepe atmosfere, osmjeh je prisutan na svim slikama, dobro smo se zabavili, zafrkavali, družili, a do naredne utrke pozdravlja Vas Nino…

 

Array