Quad adventurers since 2006.

QuadCross Šampionat: Radoboj, adrenalinska bomba u srcu Zagroja…

PH Quad 21. svibnja 2009.

author:

Array

QuadCross Šampionat: Radoboj, adrenalinska bomba u srcu Zagroja…

Radoboj, 17.5.2009.- Nakon odlično posjećene prošlogodišnje amaterske utrke na novosagradjenoj stazi "Borje" očekivao se veliki broj posjetitelja, ali preko 3000 ljudi nisu očekivali ni največi optimisti pa čak ni  vrijedni organizatori iz MK "Borje"

…predivan ljetni dan, pregledna staza, odlična lokacija uz glavnu prometnicu privukla je veći broj gledatelja nego prosječna prvoligaška nogometna utakmica. Staza dodatno proširena i modificirana novim skokovima i tehničkim detaljima jamčila je interesantne okršaje…

…nakon odlične prve utrke u Krašiću, svi su s nestrpljenjem očekivali nastavak sezone. Za Radoboj, kao brzu, tvrdu stazu, posebno su se pripremali quadovi, dorade su evidentne…

…kao i uvijek voze se dvije vožnje, a boduje ukupno ostavreni plasman. Samu utrku su otvorili  Radobojski Kuburaši uz svoje gromoglasne etno kubure.

…prvi su kao i uvijek startali natjecatelji Q4 "B" finala…10 vozača na snažnim motorima, u borbu su krenuli uz oblak prašine, jer staza je uistinu bila tvrda i snaga motora se mogla iskoristiti do maksimuma. Publika je uživala u odličnoj utrci uz  veliku prosječnu brzinu od skoro 58km/h, puno tehničkih detalja na stazi i dva zahtjevna skoka…

U ukupnom poretku najbolji je bio Andrej Doberšek (X-Tream), u stopu ga je pratio Kristijan Blažić (X-Tream), a treće mjesto je zasluženo pripalo Ivanu Šebu (MQK Zelina).

Sljedeći predviđeni raspored, odmah su  startali najmladji natjecatelji Q1 klase. Devet malih hrabrih vozača bez straha su krenuli na zahtjevnu Radobojsku stazu. Vozio se manji modificirani krug prilagođen snazi vozila…

Kao što se i očekivalo raspoloženi Ramon Wilemschen na američkom APEXu uvjerljivo je pobjedio, ispred Maxa Herendića na Dinli-u i trećeplasiranog Denia Marovića na Adly-u. U ovoj klasi je najizraženija podrška roditelja, i tu su uključene cijele obitelji u bodrenje i podršku svojim pulenima.

Ranije su startali skupa sa Q3 klasom, no od ove utrke Q2 klasa ima samostalan start. Iako se na startu pojavilo samo pet vozila utrke su bile i više nego zanimljive. U ovoj klasi je možda najviše vidljiv pomak u snazi vozila, i svi quadovi su bili vrhunski pripremljeni.

Vodila se prava bitka izmedju pobjednika Alena Grgića na Yamahi (uz isti broj bodova, ukupnu pobjedu je donio bolji plasman u drugoj vožnji) i drugoplasirane Martine Brdarić na novom E-ATVu (vrhunski ručno rađeni njemački quadovi). Prvi put na quad utrci smo čuli "nogometno" navijanje iz svih grla…i aplauze za vrhunsko vozačko umijeće. Treće mjesto je zasluženo pripalo Vladimiru Fašaiću na Yamahi.

  …dolazimo već do Q3 klase, gdje već motori imaju dovoljno snage za ozbiljnije skokove, a i vozači su već iskusniji. Na startu se pojavilo 10 natjecatelja koji izvlačili maksimum iz svojih motora uz atraktivnu vožnju i majstorske poteze.

U obe vožnje je očekivano i zasluženo pobjedio mladi Ivan Brdarić (Goldsped Team), a pratili su ga Bernard Žagar na drugoj poziciji i Dario Suhina kao trećeplasirani. Ova klasa bi mogla biti i svojevrsni Yamaha Kup, jer svi natjecatelji voze Yamaha quadove.

…i šlag na torti, Q4 "A" finale, najbolji vozači i najsnažnija vozila. I više no odlične vožnje…već na početku je bilo neizvjesno, Gorišek – sa novom Yamahom, Popović – doktorirao ovu stazu, Jernejšek – ove godine vozi savršeno, Fabiani – pobjednik Akrapović kupa, utrke nacija u Bugarskoj…do kraja je bilo neizvjesno…

…U prvoj vožnji Gorišek je nedostižan, ali u drugoj Popović, nakon odličnog starta utrku sigurno dovodi do kraja. U drugoj vožnji borba se vodila do posljednjeg kruga, Gorišek je vozio na milimetar iza Popovića vrebajući priliku za pretjecanje, no na kraju ukupni pobjednik (uz isti broj bodova) Igor Popović (domaći vozač, uz gromoglasnu podršku publike), drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjem šampionu Vedranu Gorišeku, a treće mjesto je zauzeo odlični Tomaž Jernejšek (uz podršku svojih navijača koji ga prate iz utrke u utrku)

U poretku timova prvo mjesto je osvojio SP Moto Team 1, drugoplasirani je Goldspeed Team, aslijedi SP Moto Team 2…

U poretku klubova najviše bodova je pripalo MK Samobor, drugo mjesto zauzima novoosnovani X-Tream Klub Brod, a treće takodjer novoosnovani MK Jakovlje

Što reći na kraju, sve u svemu odlično, organizacija ekipe iz MK Borje, posebno gospode Mihaela i Tome Tepuša, gospodina Cerovečkog, i svih ostalih koji su doprinjeli organizaciji jedne ovakve utrke do sad sigurno najposjećenije uopće.
Odlično odrađen marketing, podrška lokalnih struktura i sponzora, kvalitetna organizacija sve su to preduvjeti koje je trebalo ispuniti za jedan ovakav prekrasan događaj.

Ovim je sigurno Radoboj upisan kao standardna točka hrvatske quadcross scene, gdje ćemo uvijek u kontrastu pitomog Zagorja, viđati odlične adrenalinske quad avanture.

Uz posebnu zahvalu gosp.Jagodiću i gosp.Melinšćaku  pri realizaciji ovog reporta, a do naredne utrke 14.6.2009. pozdravlja Vas Nino :fup:

Sve slike su u galeriji na adresi:
http://www.croline.com/index.php?action=gallery&g2_itemId=56822  

Array