Quad adventurers since 2006.

QuadCross Prvenstvo Hrvatske: Samobor, počelo je…

PH Quad 2. lipnja 2010.

author:

Array

QuadCross Prvenstvo Hrvatske: Samobor, počelo je…

[table][tr]
[td] Samobor, 30.5.2010.

http://www.croline.com/index.php/topic,4669.0.html [/td]
[/tr][tr]
[td][left] Da, počelo je…konačno, iako se do zadnjeg trenutka vrijeme poigravalo, i organizatorima, i natjecateljima. A ovo proljeće je uistinu bilo nepredvidivo, kišno i gotovo da nije bilo sunčanog vikenda. To iščekivanje je dalo dodatnu draž ovoj utrci, prva ovogodišnja službena utrka Prvenstva Hrvatske je mogla započeti. Stigavši na stazu, ostali smo zatečeni viđenim, proširena, povećana, bolje označena, jednostavno neprepoznatljiva staza. Veliki korak naprijed. I iskrene čestitke organizatorima na dobro napravljenom poslu. Napravili su pravu "Arenu" za moderne gladijatore…
[/left][/td][/tr][/table]

A ove godine "gladijatori" su podjeljeni u 5 klasa, od najmanjih juniora u Q1 do iskusnih "lisaca" u najjačoj otvorenoj Q5 klasi. Zajedno sa našim vozačima unutar utrka Q5 klase nastupaju i inozemni vozači (za sad Slovenci, drugih nema) za posebno bodovanje privatnog promotorskog kupa. Puno je novosti, prelaska u više klase, novih vozila, novih vozača…

Nakon puno neizvjesnoti, kasnog starta sezone, opet je pobjedio sport, druženje i natjecanje. A pehari su čekali nove vlasnike…

Kao i ranijih godina nakon kvalifikacijskog treninga i borbe za najpovoljnije startne pozicije voze se dvije vožnje u svakoj klasi koje se ravnopravno boduju. U slučaju manjeg broja vozača moguć je zajednički start klasa Q1 i Q2, odnosno Q3 i Q4.

Nakon svečanog otvorenja utrke prvi su se na startu pojavili vozači najmanjih klasa Q1 i Q2 u zajedničkom startu. Na startnoj rampi smo vidjeli četiri vozača Q1 klase i 6 vozača Q2 klase.

Već na početku se vidjelo da su vozila bolje pripremljena nego prošle godine, da su vozači iskusniji, i ako se sjetimo ovih klasa prije 2 godine, prosječna brzina se povećala preko 10km/h

U najmanjoj Q1 klasi vodila se "rovovska" borba od samog početka. Mali vozači velikog srca su i ovaj put pokazali zavidnu vještinu i hrabro odvozili kompletnu konfiguraciju ove dosta zahtjevne staze.

U Q2 klasi se nalaze već iskusniji "prekaljeni" mali vozači, i ovaj put sa zbilja odlično pripremljenim vozilima. Kao i prošle godine mladi Wilemschen je bio nedostižan na svom Apexu, ove godine očito sa više iskustva i još bolje pripremljenim vozilom.

Najveće iznenadjenje u ovoj klasi je bila odlučna vožnja Tina Nožinića, uz savršeno pripremljeni DINLY (by Zoki), pokazao je zbilja veliki talent, i siguran sam da će uz podršku svog tima i obitelji ove godine raditi sve bolje i bolje rezultate. Zasluženo drugo mjesto.

Treće plasirani je bio Max Herendić, već iskusan natjecatelj, sa odličnim brzim natjecateljskim Typhoon-om, vrlo dobrim i brzim vozilom, ali budući da ga je dobio par dana prije utrke, nije ga imao priliku upoznati. I uovoj klasi će se voditi interesantni dvoboji.

Odmah po završetku utrke klasa Q1 i Q2 na start izlaze vozači klasa Q3 i Q4. Osam vozača se borilo za najbolja mjesta u svojim klasama. U klasi Q3 Martina Brdarić (Brdarić Team) i nije imala nikakvih problema da na svom KTMu dođe do pobjedničkog postolja.

Drugoplasirani je bio Šimunec Filip (KUKO Racing Team) na odličnom Pitster Pro quadu, namjenski napravljenom natjecateljskom modelu.

Ovaj put sreće nije imao Luka Buzo čiji KTM nije izdržao. Odlična vožnja bi sigurno donijela i dobar plasman, ali bude više sreće drugi put.

U Q4 klasi očekivala se velika borba. Odlični, iskusni vozači i već vrlo snažni quadovi, jamčili su dinamične i atraktivne poteze u obe vožnje. Nažalost, poredak su ovaj put odlučili kvarovi.

Već u prvoj vožnji poveo je Ivan Brdarić (Bauer Elektro Junior) i sigurno držao prvo mjesto do pred sami kraj prve vožnje. Yamaha nažalsot nije izdržala…

Nakon odustajanja Brdarića najuvjerljiviji je u obe vožnje bio Dario Suhina (SMK Jakovlje), koji je po nama napravio najveći napredak u tehnici vožnje u odnosu na prošlu godinu.

Sigurno osvojeno prvo mjesto u prvoj vožnji, i vodeća pozicija u drugoj je trajala do nesretnog iskakanja lanca. Vrijeme koje bilo potrebno da se quad osposobi bilo je teško nadoknaditi unatoč najbržim krugovima koje je "vrtio". Sve ukupno odlično drugo mjesto.

Drugoplasirani iz prve vožnje Kristijan Koščec (Kuko Racing Team) je iskoristio priliku i pobjedom u drugoj vožnji osigurao prvo mjesto u ukupnom plasmanu klase. Mudro složen quad od suzukijeve rame i ovjesa, pokretan 4T motocross agregatom, radio je besprijekorno.

U najjačoj, otvorenoj Q5 klasi startalo je 18 vozača od toga se njih 14 borilo za bodove Prvenstva Hrvatske. Već na startu se vidjelo da se pojavilo dosta novih vozača, neki stari znanci su se pojavili sa novim quadovima, uistinu nadamo se da nas očekuje interesantna sezona.

Već na startu prve vožnje počelo je žestoko, vozilo se na nož, i pri startu su se sudarili Popović i Žagar što ih je obojicu koštalo boljeg plasmana.

Već u prvoj vožnji Igor Fabijani izbija na vodeće mjesto, i budući da mu je direktni favorit Popović zaostao na startu, pobjedjuje u prvoj vožnji. U drugoj vožnji nakon žestoke borbe i vodstva u većem djelu utrke, prepušta prvo mjesto Popoviću i osvaja drugo mjesto, što mu je dovoljno za ukupnu pobjedu u Samoboru.

Drugoplasirani u ukupnom poretku Igor Popović (SMK Jakovlje) u prvoj vožnji zbog sudara na stratu nije uspio osvojiti očekivani plasman, i unatoč odličnoj vožnji u drugu ulazi sa dosta malim bodovnim skorom. No, u drugoj vožnji pokazuje sav svoj talent i upornost, i nakon žestoke borbe sa Fabijanijem izbija na prvo mjesto, što mu je bilo dostatno za ukupno drugo mjesto prve ovogodišnje utrke.

Trećeplasirani u ukupnom poretku je bio Tomaž Mori (X-tream Klub Brod), koji je sigurnom vožnjom vrijedno skupljao bodove i čuvao stečene pozicije.

Ugodno iznenađenje ove klase je Bernard Žagar, koji se kao novopristigli u ovu klasu odlično snašao i atraktivnom vožnjom osigurao ukupno peto mjesto u poretku.

I što reći na kraju, jednu riječ: ODLIČNO….nakon puno problema koji su pratili disciplinu u pripremnom periodu, na kraju jedna savršeno odrađena utrka, uz brojnu publiku, atraktivne vožnje i najbitnije bez težih povreda. Bravo SAMOBOR.

I obično bi sad ovaj dio završili sa: "I vidimo se naredni vikend u…." ali obzirom na ovo čudno vrijeme nemoguće je planirati bilo kakav precizan termin. Točne najave uvijek ćete pronaći na svom omiljenom portalu www.CROline.com
…E…a sad naš omiljeni dio…CROline "red carpet". A budući da je u GALERIJI preko 350 fotografija, probranih od preko 600 poslikanih….očekujte svašta…a za početak…

…malo vjetra…ode "kuća"…

…ovaj Caffe Bar dobio posebnu lokaciju na majicama… ;D ;D ;D…

…Pitster Pro, sad smo ga prvi put vidjeli uživo u akciji, i zbilja odličan stroj, svi detalji složeni savršeno, prava racing pila..ready to race…

…a ovo su "veliki dečki"…Can Am Ski-Sea team, pobjednički quad ove utrke u najjačoj klasi. Miha Špindler je to zbilja najbolje odvozio, a ove godine CanAm ne boluje od dječijih bolseti…

…a da malo upozamo i članove ovog poratla: na forumu DENIS…predsjednik Xtream Kluba Brod, i "dobri duh" svake vožnje…ak bilo kome zatreba pomoć na stazi, uvijek prvi skače… :fup:

…Dubrava 74 (u civilnom izdanju) i ENX…jake snage dobavljača opreme www.quadsquad.in…

…obitelj Kozarić, prošlogodišnji natjecatelji…

…MOTOROYAL…britki komentari na internetu,  a u živo još puno jači…

…ali ništa mu to ne pomaže kad je Puba (Pubimir) u pitanju (ovaj desno kaj galami i maše rukama)…ne da, pa ne da honorar… ;D ;D ;D

…Vex, prošlogodišnji šampion i vladar staza, ali naš poziv foto reportera mu se više svidio, i evo ga ove godine u drugom izdanju… :fup:

…Yozha…Kuko Motorsport…sudeći po osmjehu…s druge strane veze mora da je neka zgodna sugovornica… ;D ;D ;D

…Damir, prošlogodišnji prdsjednik discipline…no ni ova godina ne ide bez njegove pomoći… :fup:

…Lijo…

…piše na rukavu…

…a da malo uljepšamo ovaj report, bilo je tu kao i uvijek zgodnih pripadnica ljepšeg spola…

…koji lijepi rozi fotić…

…a tu je i zgodna dama, snimatelj…

…a na zavoju gdje je bila ova sutkinja je zamjećen veći broj nezgoda…nekak se teško koncentrirali na vožnju… ;D ;D ;D

…i još malo "specijalnog" rata…pa ti sad prati stazu…

…ima toga jošššš….

Preko 350 slika možete pogledati u galeriji…

http://www.croline.com/index.php?action=gallery&g2_itemId=77151

Od srca HVALA, uistinu me raduje da Vam se report svidio, trudili smo se prenijeti bar dio atmosfere na jedan neobavezan, zabavan način…i raduje me da smo uspjeli.
Jer svi koji su uključeni u Prvenstvo Hrvatske od vozača, organizatora, pratećih timova i klubova, ulažu ogroman trud i rade to sa srcem, a budući da to rade zbilja dobro, zaslužuju da ih se maksimalno podrži i prikaže što široj publici.
:fup:

Array