Quad adventurers since 2006.

Quad Šampionat: Samobor, pod svjetlima reflektora…

PH Quad 19. svibnja 2008.

author:

Array

Quad Šampionat: Samobor, pod svjetlima reflektora…

U subotu 17.5.2008. održana je treća ovogodišnja utrka, i to noćne vožnje pod reflektorima. Samobor kao Samobor, tradicionalno dobro organizirana i posjećena utrka, na preuređenoj stazi, i velikim odazivom vozača.

Utrke su počele u večernjem terminu od 18 sati, i to radi velikog broja vozača u najjačoj klasi Q4 (otvorena klasa) gdje je prijavljeno 24 vozača, prvi put se vozilo "A" i "B" finale. U prvoj skupini je bilo 12 najbolje plasiranih po kvalifikacijskim vremenima a ostali su vozili "B" finale.
Mudar potez organizatora, kojim je izbjegnuta gužva na stazi, a definitivno je doprinjeo i atraktivnosti samih vožnji. Problem gužve na kratkim stazama u quad utrkama je vrlo opasan. Naime, često prvoplasirani i za više od 2 kruga obiđe zaostale vozače, a quadovi skaču, lete…i ne bi bilo lijepo doskočiti nekom na leđa. Kratka, tehnički vrlo zahtjevna staza od vozača je zahtjevala maksimum koncentracije, a gledatelji su uživali u odličnim, napetim vožnjama.

Vedran Gorišek (Yamaha, Janbo Team) je i na domaćem terenu dokazao da je neuhvatljiv…u prvoj vožnji nakon nespretnog starta već u tri prva kruga ja zauzeo vodeću poziciju, i naravno sa velikom prednošću pobjedio u obe vožnje, ostvarivši najbolji ukupni plasman i zasluženo prvo mjesto. Drugoplasirani Matjaž Sluga (CanAm, Janbo Team) ovaj put je imao dobro pripremljen quad, i prvi put ove godine bez kvarova odvezao obe vožnje te zauzeo odlično drugo mjesto. Treće mjesto pripalo je Igoru Fabianiu (Suzuki, Kemoton Team), uz vidljiv napredak u odnosu na prošlu godinu.

"B" finale je suvereno osvojio Ivan Šeb, a 8 najbolje plasiranih je pozvano na završnu utrku SUPERFINALA, koju je opet bez problema osvojio Vedran Gorišek.

U najmanjoj klasi Q1, ali sa vozačima najvećeg srca, startalo je 17 natjecatelja. Uz prvenstvene bodove vozači su osvajali bodove SP Motoprom kupa i Keeway kupa. Kako odmiče prvenstvo, u svakoj novoj utrci vidimo koliko ove mlade nade napreduju. Kako djeca brzo uče. Većini je ovo prva natjecateljska sezona, a već vidimo puno sigurnijje i brže vožnje, a sve uz veliku podršku roditelja i pratećih timova.

Odličnom, sigurnom vožnjom prvo mejsto je osvojila Martina Brdarić (SMC, Janbo Team), na drugo mejsto se plasirao Luka Buzo (Dinli, SP Moto Team), a trećeplasirani je bio Nikola Petrić (Dinli, Motul Team)

Klase Q2 i Q3 su kao i obično startale skupa, i opet su nam natjecatelji pokazali što sve mogu izvući iz tih malih jurilica.

Klasa Q2 se nije bodovala, a kao i u Q1, i ovdje je najbrža bila jedna cura, Nikolina Kozarić (Yamaha, SP Moto Team).
U Q3 klasi opet se vodila žestoka borba za prvo mjesto. Na jednoj strani iskustvo, a na drugoj dječački zanos. Ovaj put je pobjedila mladost, odličnom vožnjom ukupno prvo mjesto pripalo je  Ivanu Brdariću (Yamaha, Janbo Team), drugoplasirani je bio Nenad Šogorić (Yamaha, SP Moto Team), a treće mjesto je osvojio Franjo Penić (Yamaha, Jaska).

U Samoboru su najvrijedniji bili vozači Janbo Teama, sa sigurnom timskom pobjedom  a prate ga, SP Moto Team i Kemoton Team.

Sve u svemu jako interesantna utrka, dobar odaziv i vozača i publike, nekoliko padova i prevrtanja, nasreću bez posljedica…Noćni termin daje jednu dodatnu draž i adrenalin, a oni koji su ovo propustili, naredna utrka je u Zelini, 21.6.2008…

Posebna zahvala svima koji su svojim angažmanom pridonjeli organizaciji ove utrke, od gosp.Melinšćaka pa na dalje…

Array