Quad adventurers since 2006.

Quad Šampionat: Oriovac, puno adrenalina u pitomoj Slavoniji…

PH Quad 6. svibnja 2008.

author:

Array

Quad Šampionat: Oriovac, puno adrenalina u pitomoj Slavoniji…

Prvi svibanjski vikend ugodno smo proveli na drugoj službenoj utrci Quad Šampionata Hrvatske, koja se održala u Oriovcu, u srcu Slavonije. Uvijek nas raduje kad vidimo da se utrke održavaju i po ostalim Hrvatskim regijama, a Oriovac je ove godine definitivno pokazao da odličan posao može napraviti i u manjoj sredini. Dvije utrke, subota supercross, nedjelja quad, i sve začinjeno sa velikom feštom i puno zabave.

Staza, uređena i pregledna, smještena uz samo jezero, sa puno prostora za boxeve i popratne sadržaje.
Resporedjeni u četiri klase na utrci je startalo 47 vozača. Kao i obično ujutro su odvoženi treninzi, a u boxevima je kao i uvijek bilo jako veselo…obavljale su se posljednje pripreme pred popodnevni start.

Ovaj put satnica se striktno poštivala, i bilo bi lijepo da to bude praksa i na narednim utrkama…
Prvi su na start išli vozači klase Q1 (do 50ccm 2T i do 100ccm 4T), 16 razigranih, hrabrih malih natjecatelja, i uz dosta problema sa izrovanom stazom (dan ranije se vozio supercross) odvozili su dvije interesantne utrke, sa puno puno borbe. Vožnje su se bodovale i za SP Moto Kup i Keeway Kup. Prvo mjesto je zasluženo osvojio Josip Kozarić (SMC, SP Moto team), a iza njega odmah Martina Brdarić (SMC Janbo Team) i kao trećeplasirani Max Herendić (Dinli, SP Moto Team).

Najviše borbe i adrenalina definitivno je bilo na utrkama klase Q4 (otovrena, bez ograničenja kubikaže i za 2T i 4T). Najbolji vozači iz regije (njih 20) su se pojavili na stratu i krenuli u osvajanje novih bodova. Opet smo vidjeli borbu Yamaha, CanAm-ova, Suzukija, i Artic Cat-ova, u rukama vrhunskih vozača.

Vedran Gorišek (Yamaha, Janbo Team) je bio neuhvatljiv. Uz dobar izbor kotača i guma, i hrabru vožnju bez kalkulacija nije ostavljao mogućnost da mu se netko približi. Drugoplasirani, odlični Matjaž Sluga (CanAm, Janbo Team) je imao hendikep da je startao sa rezervnim quadom (prvi se pokvario na treningu). Treće mjesto je odličnom vožnjom izborio sve bolji Igor Popović (Yamaha, Kemoton Team)

Klase Q2 (do 100ccm za 2T i 150ccm 4Tmotore) i Q3 (do 250ccm za 2T i 300ccm za 4T motore) su startale skupa (ukupno 11 natjecatelja). Ove klase će se vjerojatno tek iduće godine upotpunosti popuniti, no i sad se moglo vidjeti odličnih vožnji i zvlačenja maksimuma iz motora.
U Q2 je očekivano trijumfirala Nikolina Kozarić (Yamaha, SP Moto Team), drugi je bio Vladimir Fašaić (Yamaha, SP Moto Team) a treći Alen Grgić (SP Moto Team)

U Q3 klasi od početka do kraja je uvjerljivo vodio i pobjedio Nenad Šogorić (Yamaha, SP Moto Team), a odmah iza njega su bili Ivan Brdarić (Yamaha, Janbo Team) i Franjo Penić (Yamaha, Jaska)

I u Oriovcu naviše bodova su osvojili vozači SP Moto Team-a, drugoplasirni je bio Janbo Team, a trećeplasirani Kemoton RT.

Još jedna utrka je uspješno odrađena, Oriovac nam i ove godine ostaje u predivnom sjećanju a vidimo se 17/18.svibnja, u Samoboru…

A sad malo CROline "slikopisa"… ;D ;D ;D

Kako li se stavlja ovaj kotač???

…u boxevima je atmosfera uvijek vesela…

…naš Sheky dobro zna koja je majica najbolja…

…svaka čast Matjažu i dečkima iz SKI&SEA, skoro su presložili cijeli quad u pauzi do utrke…

…kak izgleda CanAm bez upravljača…

…BOSS uvijek ima ruke na "pravom" mjestu… :azn:

…tko bi rekao da je ova ekipa tulumarila cijelu noć…

…s osmjehom je sve lakše…

…ovaj žiri je morao paziti da sve bude u redu jer bi im se moglo desiti da ih skup s prikolicom na koju su ih "montirali" netko pogura u jezero… ;D ;D ;D

…opet ta guma…

…pa di ćeš na mene…

…ponekad su vozila i na boku…na sreću sve je prošlo bez posljedica…

…pozdrav za publiku…

…a u pauzi…fešta…

…kak god Zoki popravi traku, Terrible u svakom prolazu mu poruši bar 3 stupića… ;D ;D ;D

…višak guma???

…i na kraju nagrada za gledatelje: gosp.Zoran iz L&Z Company (bez kojeg vjeroajtno ne bi niti bilo ove utrke) predaje novi skuter sretnom gledatelju…

…do naredne utrke pozdravlja CROline Team…

Array