Quad adventurers since 2006.

Quad Šampionat: Krašić, majstori na djelu…

PH Quad 9. rujna 2008.

author:

Array

Quad Šampionat: Krašić, majstori na djelu…

Krašić, 7.9.2008, – Prva utrka jesenjeg dijela ovogodišnjeg quad prvenstva održana je na novoj, zahtjevnoj  stazi 'Draga' u pitomom Krašiću, i kao prva službena utrka četverocikala u ovom kraju privukla je veliki broj zainteresiranih posjetitelja.

http://www.croline.com/index.php/topic,1782.0.html

Vozeći se prema pitomoj kotlini Krašića, divimo se ljepoti predjela, pitoresknoj panorami nedjeljnog sunčanog jutra…Nakon kraće vožnje stižemo do same staze, koja se smjestila u usjeku izmedju dva brda, za gledatelje vrlo pregledna, smještena na relativno malom prostoru, ali odlično osmišljena, mudro je iskorišten svaki metar prostora, ove godine još dodatno proširena.

No, to je ujedno i vrlo zahtjevna staza, staza za prave 'majstore', velika visinska razlika, oštri i efektni skokovi, pogotovo ciljni 'stol', zahtjevali su maksimalnu koncentraciju i veliku kondiciju vozača. I nakon ljetne pauze ovo je bio ozbiljan zadatak za natjecatelje koji su krenuli u nastavak borbe za prvenstvene bodove. I već na prvoj utrci se vidjelo tko je 'ljetovao' na treninzima a tko na moru…

Kao i uvijek vozile su se dvije vožnje koje su se bodovale za ukupni plasman, i natjecanje su otvorili najmlađi vozači klase Q1. U okviru ove klase se se posebno boduju i SP Moto Kup i Keeway Kup. Unatoč nešto modificiranoj stazi, primjereno godinama natjecatelja, gdje su neki i ispod 10 godina, staza je idalje bila zahtjevna i teška. Mali motori su neke uzbrdice jedva savladavali, no i to je bio dosatni ispit spretnosti i snalažljivosti . Nakon dosta borbe u obe utrke najbolja je bila Martina Brdarić (Janbo Team). Uz vrhunski pripremljen quad, publiku je osvojila odličnom vožnjom, i velikom borbenošću, te potpuno zasluženo trijumfirala u prvoj utrci jesenjeg dijela prvenstva. U SP Moto Kupu najbolji je bio Sven Nožinić a i sve druge nagrade su otišle u Slavoniju (MCK Oriovac).

Nakon najmladjih odmah su startali 'veliki dečki'. Najjača klasa Q4, sa najiskusnijim vozačima, najbržim vozilima i opravadno se očekivala velika borba. Najbolji domaći vozač Vedran Gorišek, odličini Slovenac sa hrvatskom licencom Matjaž Sluga, nova domaća nada Igor Popović, sve bolji Igor Fabijani i  Kristijan Bratanić…sve su to bili pretendenti na najviše pozicije. Staza je ovdje postavljena u punom profilu i već na treningu je zadala dosta problema vozačima, Slovenac Petek (junior) doživio je teški pad na treningu, i želimo mu što brži i bezbolniji oporavak i povratak na stazu.

Od samog starta u prvoj vožnji vodila se borba izmedju Gorišeka i Sluge, a Popović im je bio 'odmah na kotaču', Fabijani par metara iza i utrka je zbilja počela zanimljivo. Nakon odustajanja Popovića i nespretnog pada prvu vožnju je dobio raspoloženi Sluga. U drugoj vožnji takodjer nije bilo većih iznenadjenja, Sluga je opet od početka vozio bez kalkulacija te skoro za krug obišao ostale vozače. I na kraju naravno Matjaž Sluga (Janbo Team) uvjerljivo prvi.

Q2 i Q3 klase su kao i uvijek startale skupa, i opet dobro pripremljen quad i odlična vožnja bili su ključ za novu pobjedu Nikoline Kozarić (SP Moto Team).

Klasa Q3, gdje uz favorite, mladog Ivana Brdarića i iskusnog Nenada Šogorića, nastupaju i dvojica lokalnih vozača, braća Penić, ništa manje nije bila interesantna. Dapače raspoloženi vozači, i puno borbe držalo je publiku u obe utrke. Puno freestyle elemenata kod skokova dodatno je podizalo atmosferu. Na kraju prvu poziciju je osvojio Ivan Brdarić, drugoplasirani je bio domaćin Franjo Penić, treće mjesto je zasluženo izborio Nenad Šogorić.

U poretku timova najviše bodova je osovijio Janbo Team 1, zatim SP Moto Team 1, i tkao trećeplasirani INA maziva Team.

Ovom utrkom Hrvatska quad scena je definitivno dobila još jednu lijepu stazu, koja će sigurno, poznavajući entuzijazam i zanesenost braće Penić (Josipa i Franje), sigurno svake godine postajati sve bolja i bolja. I opet se pokazalo da uz prave ljude, zaljubljenike u motosport i podršku lokalnih struktura i jedna mala sredina može organizirati vrhunsku priredbu. Vidimo se u Krašiću i naredne godine.

Posebna zahvala gospodinu Melinšćaku i gosp.Jagodiću, koji su pomogli u realizaciji ove reportaže.He,he,…a sad malo onog CROline dijela…

Ovaj "quad" nije prošao tehnički prijem…

…treba postaviti naš Banner…Joker u akciji…

…a naši vrhunski vozači su uvijek u pratnji lijepih dama…

…ali nije Veks jedini…"E…sad bi ti pusu, ne može na stazi…"

…a teško ga bilo nagovoriti… no dame uvijek imaju jače argumente…

…e ovo je nova funkcija na utrkama "službeni gurači quadova"…šala naravno, jedan dio staze je bio uistinu strm i mali Keeway-i to nisu mogli savladati…

…Maaamaaa…letim…"a kak ćeš doskočiti sinko"…UPS…na sreću ovo samo izgleda grdo, sretno se prizemljio…

…malo freestyla za publiku…

…a letjelo se i visoko i daleko…

…zašto su Quad mehaničari, pažljivi, strpljivi i pedantni…Ne znate? Evo odgovora u slici…ak nekaj zaribaju, onda ih ovako muče… ;D ;D ;D

…ovak se to vozi na 2 kotača…

…majke su najvatreniji navijači…podrška mladim snagama je uvijek dobro došla…

…a direktor utrke ima mačevalačke pokrete zastavom, tak da bi mu na ovom "pike-u" pozavidjeli i vrsni mačevaoci… ;D

…dobro je, svi su na broju, veli Puba…

…ovi Slavonci su izgleda pretplaćeni da sve osvoje u SP Moto Kupu…

…Matjaž Sluga sa najdražim navijačima…

…i na kraju čovjek koji je najzaslužniji za ovu lijepu priredbu, Josip Penić

…i tak dok smo mi slikali naš auto dobio novu registraciju…inače auto je crn, tak da Vam bude jasno koliko je bilo prašine…

Do naredne utrke pozdravljaju vas Joker i Nino…

Array