Quad adventurers since 2006.

Dynojet QuickShifter

Vijesti 4. svibnja 2007.

author:

Array

Dynojet QuickShifter

U nastavku opisa dodataka koji poboljšavaju performanse, i omogućavaju Vam bolje rezultate opisat ćemo jedan od vrhunskih dodataka Dynojet korporacije, QuickShifter.

Na utrkama se broji svaka stotinka, svaka sekunda i poznato Vam je da ak želite prebaciti u višu ili nižu brzinu treba otpustiti ručicu gasa, prebaciti i opet po gasu…

Da bi se to vrijeme uštedjelo razvijen je QuickShifter, poseban uredjaj koji u kombinaciji sa Powercommander-om III automatski u momentu prekida dotok goriva (ili ga smanjuje, za željeni broj okretaja) i / ili prekida paljenje u trenutku čim dotaknete polugicu mjenjača. Znači, gas više ne morate otpuštati, već samo “šaltate” a elektronika radi ostalo…
Uredjaj funkcionira na principu posebnih senzora, koji se montiraju tak da prate kretnje polugice mjenjača i prenose informacije elektronici, koja odradi ostalo.

Budući da je uredjaj zabranjen ne nekim natjecanjima (jer drastično poboljšava performanse) postoji i neovisna “piratska” kombinacija sa posebnim tasterom na ručici gasa koji onda ručno aktivirate kad želite prebaciti brzinu (tak da su izbjegnuti posebni senzori).
Tekst: Nino
Copyright: Croline ATV & QUAD portal 2007.
Array