Quad adventurers since 2006.

Dinli 270ccm

Zanimljivosti 16. veljače 2007.

author:

Array

Dinli 270ccm

Danas sam na probu uzeo pomenuti strojček, pa ga probamo na nekoj od narednih vožnji….izgleda dosta dobro, i ovo što sam ga malo vozio, snage ima…..Dobro došao Makki ;), nego malo pušta ulje kod zadnjeg amortizera, da li je to samo što je malo vožen ili…

Vikend Test:

Tehničke karakteristike: 
Kategorija: sportski
Motor:                        jedan cilindar, četverotaktni 
Hlađenje:                    tekućinom
Obujam:                     265 ccm
Najveći okretni moment:21 Nm / 5000 o./min.
Napajanje:                  rasplinjač 
Paljenje:                     elektrostarterom
Pogon:                       lanac, 2WD 
Mjenjač:                     CVT sa mogućnošću vožnje unatrag
Snaga:                       18 KS(20 KS) / 6600 o./min
Okvir:                         Čelične cijevi
Ovjes:                        prednji – dvostruka poprečna ramena
                                stražnji – kruta osovina, monoamortizer
Kočnice:                     sprijeda – dvostruki hidraulični disk
                                straga – disk
Međuosovinski razmak:  1200 mm 
Dimenzije:                   D/Š/V – 1820/1050/1120 mm
Visina sjedala:             78 cm
Težina:                      205 kg
Kap. spremnika:           12.6 ± 0.2 L
Max. brzina:                80 km/h 
Gume:                        Prednja – 21 x 7-10"
                                Stražnja – 20 x 11-9 "
Mogučnost registracije: DA
Cijena (sa PDVom):      28000kn
Budući da sam ljubaznošću tvrtke SP Motoprom, ovaj vikend imao priliku isprobati pomenuti quad, ovim putem ću prenijeti svoje utiske. Nakon dva dana intenzivnog druženja sa ovim vozilom, po bespućima zagrebačke okolice, prvo što bih istaknuo je da DINLI 270 pruža jako puno za uloženi novac. Budući da se radi o homologiranom vozilu cijena je i više nego prihvatljiva. Jednostavno na našem tržištu nešto slično za približne novce je nedobavljivo.

DINLI ( www.dinliglobal.com ) kao firma nije od jučer, već Tajvanska korporacija koja desetak godina proizvodi quadove, jedno vrijeme po licenci POLARISA, pa CANNONDALE-a. Što bi trebalo dati dodatnu ozbiljnost njihovim proizvodima.
DINLI 270, je izrazito agresivnog dizajna, dopadljivih linija i zbilja na cesti je uočljiviji nego Ferrari, potpomognuto reskim zvukom živahnog agregata, koji se izuzetno rado vrti. Istina, blatobrani su tu samo čista "šminka" a blato "frca" na sve strane.
Radi se o dosta solidnoj konstrukciji svih komponenti od ovjesa, motora, prijenosa, što u vožnji daje jedan osjećaj sigurnosti bez nekih sekundarnih zvukova.
Radi se o izuzetno živahnom quadu u svojoj klasi, koji i na najmanji pomak ručice gasa, munjevito reagira, uz prekrasan zvuk i sa dobro pogodjenim CVT prijenosom. Postoji zavidna rezerva snage i za najstrmije uspone, dovoljno potiska za lijepa bočna proklizavanja (powerslide), i respektabilna ubrzanja.
Ovjes vozila je klasični za ovu vrstu quad-ova, i korektno je odradio svoju ulogu na svim podlogama, iako imam osjećaj da je težište vozila malo previše pomjereno natrag. No, sve u svemu lako se kontrolira, i lako se priviknuti. Omjer težine i snage je dobro pogodjen za ovu klasu i sretno i brzo će Vas provesti kroz sva bespuća. A tri diska će Vas sigurno zaustaviti kad to i želite.

Par detalja za pohvaliti:
– Omjer uloženo/dobiveno
– Atraktivan dizajn
– snažan motor (u svojoj klasi)
– veliki rezervoar jamči visoku autonomiju
– prednje kotače možete skoro okrenuti za 90 stupnjeva u svakom smjeru, tak da ga okrenete na nezamislivo
  malom prostoru

a mogao bi biti još bolji da nema:

– izuzetno nisko postavljen filter za zrak, tak da treba vrlo oprezno kroz vodu…
– integralni sustav kočenja, na sve kotače pritiskom papučice
– neudobno sjedalo

Na kraju:
Sve u svemu radi se o vozilu koje nema natjecateljske ambicije, ali svakom potencijalnom vlasniku će pružiti jako puno radosti u šumi, u blatu, na planini, na plaži, na kamenjaru, a na cesti puno pozornosti. Tjekom vožnje nisam imao nikakvih tehničkih problema, a ovo je prekratak period da bi se moglo reći nešto više o pouzdanosti. No obzirom da se radi o ozbiljnom distributeru, sa osiguranim svim rezervnim djelovima i pripadajućim korketnim servisom tu problema ne bi trebalo biti.

   
hvala, hvala… ::) ::) ::) a i raduje me ak bar nekome pomognem oko izbora budućeg prometala  ;)A čuj, nije poanta dovesti stroj (i Makkija ;D ) do krajnjih granica, već prikazati mogućnosti vozila u nekim realnim uvjetima, ukazati na prednosti, eventualne mane i slično…

Array