Quad adventurers since 2006.

AKRAPOVIČ OFF-ROAD WEEKEND No. 6

Vijesti 18. veljače 2009.

author:

Array

AKRAPOVIČ OFF-ROAD WEEKEND No. 6

Cross-country za sve, Akrapovič za najbržeg
7. i 8. ožujka se uz motokros stazu u Sv. Martinu nadomak Labina održava šesti po redu Akrapovič off-road weekend koji uključuje i zanimljivu Cross Country utrku u konkurenciji četverocikala.
Sama utrka traje sat vremena, a odvija se na 5 km dugoj kružnoj stazi, koja je sastavljena od motokros staze u dužini 1,6 km i šumske enduro dionice u dužini od 3,4 km. Iako tu utrku rado posjećuju i neki aktivni natjecatelji, želja je organizatora privući i što više amatera koji tako na najednostavniji način, lišen pretjerane birokracije, mogu uživati u čarima motosporta. Njima je ovo natjecanje zanimljivo iz nekoliko razloga. Kao prvo radi se o neslužbenoj utrci, što znači da za nastup nisu potrebne nikakve licence, već samo dobro volja. Isto tako, četverocikle ne treba posebno pripremati, niti je važno da su registrirani, a iako će zbog konfiguracije staze vozači sportskih modela biti u prednosti, dobro će se zabaviti i vlasnici radnih motocikala. Treba napomenuti i to da motokros staza nije ekstremno zahtjevna ni opasna, a isto vrijedi i za šumsku dionicu koja će najviše odgovarati baš amaterima naviknutima na vožnju u takvom ambijentu. Aktivni su natjecatelji prije koju godinu imali zamjerki na prohodnost te šumske dionice, međutim ona je već prošle godine bila modificirana, a za ovo bi izdanje Akrapovič off-road vikenda mogli biti dodatno prošireni neki najkritičniji dijelovi. Sama je kružna staza dovoljno teška da na njoj mogu uživati i pravi znalci, a opet dovoljno prohodna da je uz malo napora mogu savladati i prosječni vozači.
Utrka četverocikala započinje grupnim startom u 10 sati i 30 minuta u subotu 7. ožujka, a ako to želite, u slobodnom treningu možete uživati već u petak od 15 do 17 sati. Startnina iznosi 215 kuna ako je uplatite do 5. ožujka, odnosno 285 kuna nakon tog datuma, a same prijave za utrku odvijaju se u petak od 12 do 17 sati, odnosno u subotu na dan utrke od 8 sati do samog starta. Za one najbrže osigurane su i bogate nagrade, uključujući tu i kompletan Akrapovič ispušni sustav za pobjednika, a nakon što odvozite svoju utrku možete se odmarati uz gledanje cross-country utrka u kategoriji motociklista, koji dan kasnije voze i atraktivnu hard enduro utrku u okolici Raše. Sve detalje i dodatne informacije možete dobiti na www.enduro-istra.com ili na tel. 091 540 8040.

Događanja počinju već u petak 06.03. sa slobodnim treninzima na motokros i cross country stazi, dok u subotu 07.03.

 za motocikle i quadove. U subotu 07.03. se održavaju Cross Country i Quad utke uz motokros stazu u Sv. Martinu.

Prvi kreću vozači četverocikala sa svojom jednostatnom cross country utrkom u 10:30, a nakon njih u 12:00 kreće i utrka motociklista podijeljenih u klase Hobby, Veterani (+40) i Juniori (-18) koji će na stazi sastavljenoj od motokros dionice (1,6 km) i enduro dionice (4,5 km) kružiti sat i pol. U 14:00 sati je na startu cross country utrka dana u kojoj će u trajanju od 3 sata snage odmjeriti vozači klase Expert.

U nedjelju 08.03. održat će se “No Fear No Limits” hard enduro utrka u okolici grada Raše. Novina ove godine je kamp za vozače smješten u centru Raše te novi za publiku i vozače atraktivni dijelovi staze u neposrednoj blizini kampa. Utrka će se voziti na nešto izmjenjenoj i produženoj stazi dužine oko 35 km. Zahtjeva ali i vrlo atraktivna staza. Ove godine se osim klase Expert (samostalno, sa enduro ili kros motociklom) i klase Team (2 vozača u timu) uvodi i klasa Trial (samostalno sa trial motociklima). Na utrku se može startati sa svim tipovima motora (enduro, motocross i trial), a svoj su dolazak na ovu međanarodnu utrku najavila i neka poznata svjetska imena.

Kao i obično osiguran je bogati nagradni fond i moto party u zatvorenim prostorijama.

Array